top of page

דרכי התמודדות בחובות – ראשית תוכנית עבודה .

טיפים בהליכי הוצל"פ פשיטת רגל וחדלות פירעון

היי, זה עו"ד ארז אדיר רביב מתמחה בדיני משפחה /מקרקעין והליכי חדלות פירעון.

משרדי מתמחה בתחום חדלות פירעון/פשיטת רגל והסדרי חובות בצורה הטובה והתואמת למצבו של הלקוח/ה .

אני נותן בפוסט זה מספר טיפים שיכולים לתת ערך מוסף ולעזור לכול הפונים להליך הגירושין.

 

טיפים:

1. חוב קשור לרגש :

גדי הלבין כיצד נוצר חוב יש להבין למה הוא קשור רגשית: כלומר אנו יוצרים חובות הן בשל צורך קיומי וזאת בשל ניהול כלכלי שלנו ו/או העדר יכולת כלכלית הנובעת מיכולת הכנסה ו/או העדר יכולת הכנסה , או בשל ניהול לא נכון התואם למצבו אשר מביא אותנו למצבי חובות אשר אנו נקלעים אליהם מתוך רצון לחוש טוב עם עצמנו גם כאשר אין לנו את היכולת הכספית בשלב זה .

הגישה שלי היא שכל חוב שיצרנו הן באופן אישי והן באופן משפחתי היה קשור לרגש כל שהוא אשר הכסף נתן פתרון רגעי אבל הותיר לנו שובל כלכלי.

ולכן: יש לבדוק את כל מקורות החובות שיש לך למול : הבנקים, חברות תקשורת, עירייה, חוב למול חבר, למול הלוואות של גורמים , גם בשוק האפור , וגם לאנשים שנתנו לך הלוואה ולא נירשם דבר בניכם אבל את יודע/ת כי זה חוב שיש לפרועה.

 

2. חוב קשור לסיפוק צרכים:

אנו יוצרים חובות כי אנו לא למדנו לשלוט בין הרצונות שלנו לבין הצרכים שלנו. : אנו בכל שלב בחיים יש לנו רצונות וצרכים, ואנו לפעמים לא נותנים את הרגש והשכל שלנו למצוא את הקשר בניהם ואת הדרך לנהל אותם בחיינו.

3. חוב קשור לסדרי עדיפות:

אנו יוצרים חובות כי אנו לא יוצרים סדרי עדיפות בין הצרכים ורצונות למול הכנסות וההוצאות שלנו. החברה שאנו מצויים בה פועל על יצירת הפערים אלו בחיינו וזה מתחיל כבר מגיל חמש שנים והיא פועל בכל הדרכים כדי להגדיל את הפער הזה כי זה המקור ליצירת חובות שלנו כלפי עצמנו וכלפי הסובבים אותנו.

ישנם עוד עשרה שלבים להבנת יצירת החוב והדרך להתמודדות איתם .

לטיפים נוספים ולכול מי שמעוניין להחליט ולבדוק דרכים לחיים חדשים ודרכי התמודדות .

משרד בוטיק המטפל בהליכים אלו בשילוב של מקצוענות רגישות וניסיון תוך הבנה כי סיום הוא תמיד פתיחה של דלת חדשה תוך חשיבות שמירת על יחודו של כל אחד ושל כול המעורבים בהליך.

 

לכול המעוניין לדעת יותר מוזמן ללצור קשר

bottom of page